Servicebyrån

Arkivas servicebyrå stöttar kunden med scanning, mikrofilmning, databasuppbyggnad och säker långtidsförvaring av originalfilm. Servicebyråns metoder är certifierade av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut.

Vi åtar oss större uppdrag inom området digital arkivering. Vi kan på kort tid gallra handlingar, scanna och filma samt registrera information för återsökning och statistik. Våra metoder ger en betydligt lägre kostnad för kunden jämfört med att arbetet utförs inom den egna organisationen.

Scanning av papper och mikrofilm

När ett digitalt arkiv ska byggas upp är det ofta ett stort jobb att scanna in befintligt material. Utöver pappersdokument i olika storlekar har vi även utrustning för att scanna in befintlig mikrofilm, rullfilm och fönsterkort.

Uppbyggnad av Arkivdatabas

Ett digitalt arkiv måste indexeras för att återsökning ska kunna ske. Servicebyrån utför detta i den form som det mottagande systemet behöver.

Originalfilm

Även efter införandet av ett digitalt arkiv behövs ofta mikrofilm som en säkerhetsbackup. I de fall originaldokumenten makuleras är det nödvändigt för att ersätta pappersdokumentet. Servicebyrån har även utrustning för att skapa mikrofilm från digitala källor. 

Säkerhetsarkivering

Arkiva erbjuder kunder plats i Säkerhetsarkivet. En bunker med ultimat klimat för mikrofilm. Idag lagras mer än 15 miljoner negativ.

 

© 2011-2022 Arkiva AB, Brandthovdagatan 9, 721 35 Västerås, växel: 021 - 18 70 10, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Arkiva AB - En del av Addnode